Het is alweer meer dan 1.5 jaar geleden dat de laatste blog is geschreven door ons. De website krijgt ondertussen een nieuwe look en dit heeft er weer voor gezorgd, dat we ook weer starten met het schrijven van de eerste blog in het jaar 2023.

Gisteren was het dan zo ver Fury mocht weer starten op Wolvega na 4 maanden geen koers te hebben gelopen. Het was deels niet een bewuste keuze om niet te koersen, want het aanbod van koersen in de winsomklasse van Fury is helaas niet ruim. Gelukkig heeft hij wel 4 maandjes wat rustiger aan kunnen doen en lekker genoten van het mooie zomer weer in Nederland. Fury ging van start samen met Jeffrey vanaf startnummer 7 in een veld van 9 paarden. Jeffrey had deze keer gekozen voor een andere tactiek, namelijk mee starten voor een mooie positie in de koers. Helaas gingen ze onderweg steeds wisselen van kop positie waardoor Fury een ronde lang in het doden spoor kwam te liggen. Het dodenspoor is de zwaarste positie in de koers die je kunt krijgen, en dit bleek op het einde ook wel. Met nog 500 meter te gaan bleef Fury wel zijn tempo doorlopen, maar kwam de verzuring wel om de hoek kijken. Uiteindelijk kwamen Jeffrey en Fury als 7de over de finish en hadden we nog een troostprijs van €100,-.

 

Ondanks alles zijn we weer tevreden en kijken we weer vooruit naar de volgende koers. Daarbij had Fury ook nog maar 3 snelwerkjes in de benen, dus op naar de volgende keer. Dit zal waarschijnlijk zijn op woensdag 4 oktober bij voldoende aangifte van de paarden.

Wil je de koers van Fury en Jeffrey terugkijken, bekijk dan hieronder het filmpje