Het werd weer eens tijd dat Giant van start ging op Victoriapark Wolvega. Fury zou een week eerder starten, maar helaas ging de koers niet door wegens te weinig aangifte van paarden. Nu proberen we het voor Fury deze week nog eens, hopen dat de koers aanstaande vrijdag wel doorgaat.

Giant mocht afgelopen vrijdag van start met Mats Wester de leerling kampioen van 2021. In de koers zaten nog twee paarden van de stal Kesper en Koen N Klasbak, dus een 1,2,3 uitslag zou een mooie prestatie geweest zijn voor de stal. De paarden starten dan ook naast elkaar en Giant mocht starten vanaf startnummer 2. Helaas voor Giant konden de paarden om hem heen ook snel starten, wat ervoor zorgde dat het in de eerste bocht net allemaal wat te krap ging. Giant pakte wel de leiding direct in de eerste bocht, en zijn mede stalgenoten namen daarna de leiding van hem over. Hij lag de gehele koers mooi 3de paard aan de binnenkant. Jammer genoeg was het een hele rommelige koers om juiste keuzes te kunnen maken onderweg. Uiteindelijk werden Giant en Mats 6de in een deelnemersveld van 11 paarden. Maar helaas werden ze alsnog uit de uitslag gehaald wegens hinderen van een andere combinatie in de eerste bocht.

Alsnog heeft Giant een goede koers gelopen en dit was een mooie trainingsrit voor Dinslaken, waar beide paarden hopelijk weer van start kunnen gaan op maandag 21 maart.

Wil je de koers van Giant en Mats terugkijken, bekijk dan hieronder het filmpje