En dit noemen we een goed begin van het jaar 2022, en totaal niet verwacht. Dat zijn de mooiste en leukste momenten die je kunt meemaken in een sport.

Afgelopen vrijdag 7 januari 2022 mocht Giant eindelijk weer van start, na bijna een half jaar geen koers te hebben gelopen wegens een blessure. In principe hadden we de beide di Mucho’s eerder willen laten starten in Duitsland, maar dit was helaas niet gelukt.

We hadden Giant ingeschreven in deze koers om te kijken waar hij op dit moment staat. Alhoewel we van Giant weten dat Wolvega niet helemaal zijn baan is, vonden we het toch wel fijn om eerst een koers dichtbij uit te zoeken. Hij stond ingeschreven in de winsomklasse tot 6000 euro en kreeg hierdoor een wat hoger startnummer, namelijk nummer 7. Jeffrey wilde wat dingen veranderen aan de aanspanning, om zo wat te kunnen uitproberen. Giant is van zichzelf een snelle starter, maar met een startnummer aan de buitenkant is het moeilijk om de kop te krijgen.

De start was vrijgegeven, maar helaas hield de startauto ermee op. Gelukkig had Beukema (de starter) de andere startauto mee, zodat we met 10 minuten vertraging toch nog van start konden gaan met de andere startauto. Giant was voor de start heel erg druk, maar eenmaal achter de startauto was hij volledig gefocust. En wat niemand had gedacht deed Giant toch, hij pakte de leiding. Direct daarna nam een concurrent de leiding over en vervolgens zakte Giant een aantal plaatsen terug (plek 4). Met nog 500 meter te gaan trok Jeffrey de oorpropjes en Giant begon te versnellen. Net voor de laatste bocht werden ook de oogkleppen getrokken en daar kwam een tweede versnelling. Wat niemand had verwacht gebeurde het, Giant zette zijn tanden op elkaar en liep zo door naar de overwinning. Wat een super koers was dit, zowel hoe Jeffrey reed als hoe Giant doorzette tot het laatste moment. Wat zijn we trots op Giant en hiermee heeft hij toch wel laten zien dat hij weer terug is in zijn oude vorm. Giant won de koers in een kilometertijd van 1.16.5.

Wil je graag de overwinning van Giant en Jeffrey zien op Wolvega, zie hieronder het filmpje.