Afgelopen vrijdag heeft Fury weer gekoerst op Victoria Park Wolvega en werd in de Racer Finale 5de in een tijd van 1.13.5 achter de champions league paarden. Niet te geloven weer een record verbetering voor ‘de rooie’ zoals Dion hem altijd noemt. We hadden deze finale uitgekozen ter voorbereiding voor de finale regio challange Groningen, die op 1 oktober verreden zal worden op Wolvega. Fury had voldoende punten gehaald in het afgelopen half jaar om in deze finale te mogen starten. Alleen vooraf weet je al dat alle kanonnen hier in zouden staan, maar je moet wat om een beetje ritme te houden. Ik was al heel blij geweest als Fury één paard voorbij was gelopen, maar hij werd gewoon even 5de.

Mijn gevoel zegt dat er nog meer in zit, want tijdens het uitstappen had hij geen zin om stil te staan. Morgen gaan we weer beginnen met uitrijden zodat hij straks klaar is voor 1 oktober samen met zijn grote broer Giant. Die dan ook gaat starten in zijn winsom klasse finale Groningen.

Wil je graag de koers van Fury zien, hieronder het filmpje. Hij heeft startnummer 2 en ging voor zijn doen snel weg bij de start.