Afgelopen zondag 23 januari mochten zowel Fury als Giant weer van start op trabrennbahn Dinslaken in Duitsland.

Het was eerst de beurt aan Giant, die zijn jaar heel goed begonnen is met gelijk een overwinning op Wolvega. Door deze overwinning had Giant €20,00 te veel verdiend om in zijn eigen winsomklasse te kunnen starten, waardoor hij nu in een twee keer zo hoge winsomklasse stond ingeschreven. Hij was het minst verdienende paard van de koers en kreeg hierdoor startnummer 1. Eenmaal van start konden Jeffrey en Giant niet zo snel vertrekken dan in Wolvega, omdat de startvleugel van de auto aan de binnenkant altijd wat terug komt. Ze kwamen goed in de koers te liggen, namelijk het tweede plekje achter het paard wat de leiding nam in de koers. Eigenlijk bleven de posities de gehele koers gelijk, maar voor de laatste bocht raakte Giant ingesloten. Direct uit de laatste bocht vond Jeffrey een gaatje, maar helaas was het rechte stuk tot aan de finish net niet lang genoeg. De koers werd gewonnen door Kaiserhof Newport met Robin Bot en Giant en Jeffrey kwamen als 3de over de streep. Al met al zijn we super tevreden met deze prestatie, maar als hij eerder een opening had gekregen dan waren de prijzen misschien wel anders verdeeld geweest.

Daarna was het de beurt aan Fury, hij mocht starten in de derde koers. Helaas duurde dit langer dan verwacht, omdat in de tweede koers een rijdster ongelukkig ten val was gekomen. Gelukkig werd de rijdster snel geholpen, waardoor de koersen snel weer hervat konden worden. Fury moest starten vanaf startnummer 5 en kwam in het midden van het veld te liggen. Daarna reed Jeffrey door naar de kop, maar de rijder die aan de leiding lag wilde de kop niet overgeven. Hierdoor liep Fury de gehele koers naast het koppaard (ook wel het genoemde dode spoor). Ze noemen dit zo, omdat het mentaal de zwaarste plek in de koers is. Gelukkig heeft Fury wel eens voor hetere vuren gestaan, en zaten er nog een aantal versnellingen in. Voor de laatste bocht trok Jeffrey de oorpropjes en oogklepjes en daar gingen ze. Fury opende net zoals zijn broer deed zijn nieuwe koersjaar direct met een overwinning. Wat een karakter om zo door te kunnen lopen en dan na de finish ook nog eens niet willen stoppen.

Conclusie van de dag; wat een super mooie koersdag was dit met hele mooie resultaten. En ook fijn dat er supporters bij deze dag aanwezig waren.

Wil je de koers van Jeffrey en Giant zien, zie hieronder het filmpje

Wil je graag de overwinning van Fury en Jeffrey zien, zie hieronder het filmpje